Evo uređaja koji je Subotica-trans platio 1.197.411,60 dinara

Starter, snimljen ove nedelje, nakon konferencije za medije na kojoj je saopšteno da ovaj uređaj na tržištu navodno košta 1.197.411,60 dinara

Ma kakav rezultat dobili prostom pretragom interneta, redakcija ne želi da licitira cenom uređaja, jer za to nije kompetentna. Molimo sve one koji se bave prometom ovakvih uređaja ili rade sa njima, da nam jave tehničke karakteristike i tržišnu cenu ovog uređaja, budući da te informacije od Subotica-transa nismo dobili

Branko M. Žujović

Uprkos obećanju direktora Dejana Ljubisavljevića od utorka, da će nam omogućiti da snimimo uređaj koji je Javno preduzeće „Subotica-trans“ u novembru prošle godine kupilo po ceni od 1.197.411,60 dinara, a za koji zaposleni tvrde da vredi višestruko manje, to se iz nekog razloga nijie dogodilo.

Odmah nakon što nam je Ljubisavljević na konferenciji za medije rekao da ćemo uređaj moći da snimimo, do duše ukoliko ne bude na terenu, prosledili smo zvanični zahtev da to uradimo, ali nikakav odgovor od Subotica-transa ponovo nismo dobili.

Ipak, do slika uređaja uspeli smo da dođemo, iako starter, očigledno, nije bio „na terenu“.

Redakcija sajta Vesti024.rs ne želi da licitira cenom uređaja, jer za to nije kompetentna. Objava ovih slika je mogućnost da stručni ljudi, kao i oni koji se bave prometom ovakvih uređaja, lično ili posredstvom interneta provere da li ovaj uređaj košta deset hiljada evra, kao i da li je „Dunav osiguranje“ izdvojilo tu sumu baš za ovaj uređaj, kako tvrde Bakić i Ljubisavljević.

Ma šta gradonačelnik pričao, mi smo proteklih nedelja tražili samo odgovore, za koje je on, javno, priznao da je zabranio da nam budu dostavljeni. Otuda takozvani Bakićev paradoks: optužujem vas da iznosite neistine, a branim nadležnima da vam dostave zvanične informacije, odnosno odgovore na novinarska pitanja.

Redakcija Vesti024.rs zahvaljuje svojim hrabrim izvorima u Subotica-transu koji su preuzeli rizik, ali i odgovornost, kako bi javnost upoznali sa stvarnim činjenicama.

Molimo sve one koji se bave prometom ovakvih uređaja ili rade sa njima, da nam jave tehničke karakteristike uređaja i njegovu tržišnu cenu.

Onima koji su proteklih nedelja, dok su nadležni ćutali, cene na internetu pretraživali isključivo prema podacima naznačenim na fakturi, zaista su kao rezultat pretrage dobijali uređaje koji ne koštaju više od 77.500 dinara. To bi moglo da pokrene dodatna pitanja, na koja ćemo, uz ona već postavljena, kad-tad dobiti konačne i zvanične odgovore, zahvaljujući Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

10 thoughts on “Evo uređaja koji je Subotica-trans platio 1.197.411,60 dinara

  1. Proverio sam taj uredjaj ima milon zivotnih ciklusa za razliku od Nemackog KUNZERA. Taj uredjaj ima snagu 9000 ampera KUNZER 3000 anpera . Taj uredjaj ima starter ,kompresor za gume i punjac za akomulator. KUNZER KOSTA 3000 EURA U NEMACKOJ. PAMETNOM DOSTA

  2. Sve ovo je jedna velika lakrdija! Jasno je svima da su imenovani uhvaćeni sa rukama u našem džepu tj. u krađi. Sada se lažima samo još dublje ukopavaju. Šteta što su i MUP i tužilaštvo pod njihovim uticajem i da se zbog ovog neće ići na sud i posle na robiju.

  3. Na italijanskom sajtu je ovaj isti model TKS Energy P12 TR 9900A kao sa Vaših slika trenutno po ceni od 2587.30€ sa svim mogućim porezima i carinom. Znači to je cena za fizičko lice. Hvala hrabrim ljudima na fotografijama. to mi je pomoglo da ptonađem isti model.

  4. Baš ste neodgovorni, vi iz Suboticatransa. Ovakvu vrednost treba držati u sefu, a ne da se prlja u radionici. Vaditi ga samo za svečare i to kada je gradonačelnik prisutan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *