Iz Subotica-transa i dalje bez odgovora na pitanje o preciznim tehničkim karakteristikama startera

Ljubisavljević sada tvrdi da su prilikom kupovine startera prikupljene tri punude i da je izabrana ponuda preduzeća „Srndak“ iz Niša, ali nije dostavio pomenute ponude

Direktor Javnog preduzeća “Subotica-trans”, Dejan Ljubisavljević, do danas nije odgovorio na zahtev naše redakcije da nam dostavi precizne podatke o tehničkim karakteristikama startera koji je pomenuto javno preduzeće 7. novembra prošle godine, po ceni od 1.197.411,60 dinara, kupilo od niške firme “Srndak” kao posrednika u ovom poslu.

Ljubisavljević je na konferenciji za medije početkom prošle nedelje izjavio da je posredi “multifunkcionalni uređaj” koji, prema njegovim rečima, zaista košta više od deset hiljada evra, te da je pomenuti uređaj Subotica-transu doniralo “Dunav osiguranje”, što je potvrdio i gradonačelnik Stevan Bakić.

Nekoliko dana kasnije, Ljubisavljević je u imejlu upućenom Branku M. Žujoviću decidno naveo da su prilikom kupovine startera prikupljene tri punude i da je izabrana ponuda preduzeća „Srndak“ iz Niša, ali nije dostavio pomenute ponude.

Direktor „Srndaka“, međutim, takođe u imejlu upućenom Branku M. Žujoviću, tvrdi da je posao kupovine startera sklopljen direktnom pogodbom, na inicijativu Subotica-transa, te da identitet primarnog dobavljača, kao posrednik u poslu, ne može da otkrije.

Na istoj konferenciji za medije, Ljubisavljević je obećao da će našoj redakciji omogućiti da slika sporni uređaj, ukoliko, kako je doslovno rekao, uređaj ne bude na terenu.

Zaposleni u Subotica-transu koji su našoj redakciji dostavili kopije fakture na osnovu koje je starter plaćen i dalje tvrde da taj uređaj košta višestruko manje od cene koju je platio Subotica-trans. Oni su, naknadno, našoj redakciji prosledili snimke startera, pošto nam snimanje, na kraju, nije omogućeno.

U aferi starter danas je više nepoznanica i otvorenih pitanja, nego pre konferencije za medije koju su održali Stevan Bakić i Dejan Ljubisavljević.

Naša redakcija je, u međuvremenu, od “Dunav osiguranja” zatražila odluku nadležnog poslovodnog organa o donaciji startera Subotica-transu, ugovor o donaciji sa Subotica-transom za kupovinu startera i izvod iz banke koji svedoči da je “Dunav osiguranje” isplatilo Subotica-transu 1.197.411,60 dinara za kupovinu startera.

Zaposleni u Subotica-transu, koji su nas o ovoj spornoj kupovini obavestili, tvrde da donacije u klasičnom smislu nema i da je posredi takozvana “prevencija”, odnosno deo novca koji osiguravajuće kuće svake godine vraćaju značajnijim osiguranicima.

U tom slučaju, tvrde zaposleni, ne bi se radilo o donaciji “Dunav osiguranja”, kako je to predstavljeno na konferenciji za medije, već o sredstvima Subotica-transa koja su potrošena na kupovinu startera po ceni od preko deset hiljada evra.

Naša redakcija je u međuvremenu došla do novih informacija i dokumenata koji se tiču kupovine rezervnih delova i prodaje otpadnog lima i gvožđa koje pokušavamo da proverimo u Subotica-transu i Gradskoj kući.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *