Dveri od Bakića zahtevaju da podnese ostavku zbog neistina izrečenih na konferenciji za medije

Subotičke Dveri saopštile su da je najnovijom informacijom, koju je novinar Branko M. Žujović dobio kao informaciju od javnog značaja od samog „Dunav osiguranja“, da pomenuta osiguravajuća kuća nije dala nikakvu donaciju JP Suboticatransu, sve rečeno i da su gradonačelnik Stevan Bakić i direktor JP “Subotica-trans” dejan Ljubisavljević izrekli su neistinu.

“Da živimo u pravnoj državi oni bi morali da odgovaraju zbog obmane građana i zbog zloupotrebe sredstava građana Subotice.

Nepostupanje tužilaštva po ovakvim zloupotrebama je, nažalost, do sada bila praksa. Nadamo se da će posle ovakvih očiglednih dokaza skinuti mrlju sa svog dosadašnjeg rada i krenuti da sprovode ono što im je i obaveza i zadatak.

Pozivamo po drugi put u vezi ovog slučaja da reaguje Više javno tužilaštvo u Subotici i da se u skladu sa zakonom sprovede postupak prema svima onima koji zloupotrebljavaju imovinu građana Subotice.

Posle ovih manipulativnih radnji gradonačelnika Stevana Bakića, gde je neistinito govorio na konferenciji za medije, jer je to demantovano od strane „Dunav osiguranja“, jedini ispravan politički potez, ali i moralan čin bi bio ostavka gradonačelnika Stevana Bakića.

Ukoliko sam Stevan Bakić ne podnese ostavku ili ga ne smene njegovi nadležni funkcioneri, biće to veoma jasna poruka građanima Subotice da funkcioneri SNS-a mogu da rade šta hoće i koliko hoće, a da za to ne odgovaraju”, navele su u saopštenju subotičke Dveri.

Dveri su navele i da građane Subotice nije iznenadila istina, odnosno najnovija informacija oko sporne nabavke „startera“ u JP Suboticatrans.

“Na konferenciji za medije koju je organizovao gradonačelnik Stevan Bakić sa direktorom JP za upravljanje putevima i stanovanje, Ognjenom Golubovićem i direktorom Subotica-transa, Dejanom Ljubisavljevićem, pokušali su da građanima objasne da opozicija govori neistine, a da oni govore istinu.

Gradonačelnik je bio veoma samouveren, podrugljiv prema novinaru Branku M. Žujoviću, kada je rekao da starter ništa nije koštao građane Subotice, već da je to bila donacija ‘Dunav osiguranja’, kao dugogodišnje osiguravajuće kuće koja prati i osigurava Subotica-trans”, navedeno je u saopštenju Dveri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *