SSP traži hitnu ostavku Ljubisavljevića i Bakića

Gradski odbor SSP-a Subotica saopštio je danas da je 20. marta 2023. dobio odgovor od ‘Dunav osiguranja’ da Javno preduzeće ‘Subotica-trans’ jeste dugogodišnji osiguranik Dunav osiguranja a. d. o. i da kompanija sa navedenim preduzećem ima uspešnu poslovnu saradnju, ali da nije odobravala, niti isplaćivala donacije Javnom preduzeću ‘Subotica-trans’.

„Ovaj dopis je u direktnoj suprotnosti sa izjavama gradonačelnika Stevana Bakića (čoveka od brojeva) i direktora Subotica-transa Dejana Ljubisavljevića, datim na konferenciji za novinare 7. marta 2023.

Direktor Ljubisavljević je tada doslovno rekao da je starter kupljen iz donacije Dunav osiguranja a. d. o. Ostaje nam jedino da zaključimo da su gradonačelnik i direktor Subotica-transa besramno lagali novinare, građane i poreske obveznike Subotice koji ih plaćaju. Motivi takvog čina su najverovatnije koruptivnog karaktera.

Zbog svega navedenog, zahtevamo od Dejana Ljubisavljevića da momentalno da ostavku na mesto direktora Subotica-transa. Subotica-trans je nekada bilo dobrostojeće preduzeće koje je sa dolaskom novog direktora prestalo na svom sajtu da objavljuje informacije o javnim nabavkama. Istovremeno je, prema javno dostupnim finansijskim izveštajima, postalo gubitaš.

Takođe, zahtevamo ostavku gradonačelnika Stevana Bakića zbog obmanjivanja subotičke javnosti u vezi sporne kupovine startera. Bili smo svedoci njegovog sramnog citiranja vrhunskog pesnika Mike Antića: ‘Uvek se sa dušom igra anđeo i vrag, čovek se pamti kakav ostavi trag’. Sa ovim citatom se u potpunosti slažemo i dodajemo još onu poznatu narodnu poslovicu: ‘Ko laže taj i krade’.

Pozivamo tužilaštvo da počne da se bavi svojim poslom i da pokrene istragu zbog očiglednih lažnih navoda iza kojih se kriju ozbiljne povrede zakona. Ukoliko tužilaštvo ne reaguje i ne spreči dalje uništavanje ovog javnog preduzeća, sa više od veka tradicije, bićemo svedoci još jedne sumnjive privatizacije, sličnoj privatizaciji Apoteka Subotice“, navedeno je u saopštenju subotičkog SSP-a.

One thought on “SSP traži hitnu ostavku Ljubisavljevića i Bakića

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *