Pokret građanske Subotice traži ostavku gradonačelnika zbog neistina koje je izneo na konferenciji za medije

“Vreme je da Stevan Bakić ode sa pozicije na kojoj nikada nije trebalo ni da se nađe”, poručuju iz PGSa

Pokret građanske Subotice (PGS) saopštio je danas da je “Dunav osiguranje” u pisanoj izjavi demantovalo gradonačelnika, navodeći da nije odobravalo niti isplaćivalo donacije JP “Subotica-trans.

“Smatramo da je gradonačelnik svesno izrekao neistinu u svom obraćanju građanima Subotice, sa namerom da ih obmane i prikrije koruptivne radnje u javnom preduzeću.

Možemo konstatovati da se Subotica-trans sistematski uništavao, kao što je to rađeno sa Apotekama Subotica, sa ciljem da se opravda planirano uvođenje gradskog preduzeća u javno-privatno partnerstvo, ali i lično bogaćenje pojedinaca. To može biti odlično rešenje samo za privatnog partnera, koji bi prisvojio profitabilne delove javnog preduzeća, bogatio se, ali je loše za budžet grada i za građane, koji bi plaćali usluge javnog prevoza još skuplje.

Gradonačelnik je u aferi Subotica-transa jasno pokazao da mu je važniji pojadinačni nego opšti interes građana Subotice. Posle svega, evidento je da su lokalni funkcioneri spremni javno obmanjivati građane Subotice radi realizacije ličnih interesa i ličnih interesa njima bliskih ljudi.

Vreme je da Stevan Bakić ode sa pozicije na kojoj nikada nije trebalo ni da se nađe.

Pokret Građanske Subotice osuđuje postupanje gradonačelnika i poziva ga da bar u odlasku sa funkcije pokaže malo dostojanstva i podnese ostavku.

Pozivamo po treći put državno tužilaštvo da istraži slučaj nabavke startera, gde su zloupotrebe javnih sredstava nesumnjive, ali i kompletno poslovanje JP Subotica – trans, zbog sumnji da je pomenuta nabavka samo jedna u nizu zloupotreba.

Ovo je i prilika nadležnoj državnoj tužiteljki u Subotici da pokaže građanima Subotice da ume i sme da radi svoj posao.

Subotica, 23.03.2023. godine. POKRET GRAĐANSKE SUBOTICE

One thought on “Pokret građanske Subotice traži ostavku gradonačelnika zbog neistina koje je izneo na konferenciji za medije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *