Da li je Maglai bio saradnik Zemunskog klana?

Nakon konferencije za medije, na kojoj je, kako se na kraju pokazalo, subotičku javnost zapljusnuo brojnim neistinitim informacijama i ličnim uvredama, Stevan Bakić bi sada, nakon što je afera „Starter“ ipak okončana onako kako on nije najavljivao, trebalo da iznese dokaze za teške optužbe izrečene na račun svog prethodnika

Branko M. Žujović

Pretpostavićemo odmah na početku da je Jene Maglai bio ne samo loš, već najgori gradonačelnik u istoriji Subotice.

Ovo stoga da tema važnih informacija i činjenica, do kojih subotička javnost po inerciji civilizacijskih vrednosti sada treba da dođe, nakon što se afera “Starter” ipak raspertlala, ne bi u budućnosti bila ponovo razvodnjena i preusmerena ličnim napadima na pomenutog advokata i političara.

Ne želim da pomognem onima koji su sopstveni krizni pi-ar temeljili na skretanju pažnje javnosti sa suštine (cene) na Zemunski klan, donacije, prevencije, trice i kučine.

Dakle, pretpostavimo da je Jene Maglai zaista bio najgori gradonačelnik u istoriji grada, a da je Stevan Bakić najbolji još otkakao je Karlo Kolodi 1833. godine napisao dečji roman „Pinokiove avanture“.

Čak i kada bi zaista bio najbolji gradonačelnik, Bakić ne bi imao pravo da bez ijednog dokaza optužuje svog pretpostavljeno najgoreg kolegu, rekavši, bez ijednog dokaza, da je ovaj bio saradnik Zemunskog klana i da je pripremao nečije prebijanje.

Poseban paradoks u ovom slučaju predstavlja činjenica da je Bakić Maglaija bez ijednog dokaza optužio da je saradnik “zemunaca” i siledžija na istoj konferenciji za medije na kojoj je mene optužio za korišćenje neimenovanih izvora.

Pokazalo se na kraju da su moji neimenovani (čitaj: nažalost, jedino mogući) izvori još jednom bili u pravu. Afrea “Starter” je time okončana.

Pokazalo se sve suprotno od onoga što je saopšteno na konferenciji za medije po kojoj ćemo Bakića pamtiti.

“Dunav osiguranje” nije doniralo sterater Subotica-transu.

Uređaj je kupljen polovan.

Uređaj nije imao pisanu dvogodišnju garanciju proizvođača.

Kupljen je novcem Subotica-transa.

Takav nov uređaj zaista ne košta više od sedamdesetak hiljada dinara.

Uređaj nije imao integrisane funkcije punjenja pneumatika i akumulatora, kao je saopšteno na konferenciji za medije.

Da je imao te integrisane funkcije i da je pritom bio nov, koštao bi oko dve hiljade, ali svakako ne deset hiljada evra, koliko je bio plaćen.

U postupku prikupljanja ponuda, svi ponuđači su na profakturama, kao po komandi, naveli istovetnu grešku, navodeći da je proizvođač “Lemina” umesto “Lemanija”.

Sva tri ponuđača ponudila su, ponovo kao po komandi, nepostojeći uređaj C-12, a firma koje je dobila posao, niški “Srndak”, isporučila je P-12.

Na koncu, nakon što se suočio sa svim ovim činjenicama, direktor Dejan Ljubisavljević je u petak uređaj vratio dobavljaču i navodno ostvario pravo na povrat sredstava, što tek treba da dokaže.

Sada treba da vidimo hoće li Bakić uspeti da dokaže da su njegovi neimenovani izvori u pravu kada on optužuje Maglaija za saradnju sa „zemuncima“ i pokušaj prebijanja. To je poslednja nepoznanica sa njegove konferencije na kojoj je Maglaija ponižavao nazivajući ga „Maglai Istina“

Bio bi red i bilo bi sasvim subotički, da Bakić uputi izvinjenje subotičkoj javnosti u vezi sa neistinitim informacijama koje je plasirao kada je afera „Starter“ posredi i da, kao čovek od reči i brojeva, na koncu dokaže da je Maglai zaista bio u službi “zemunaca” i da je planirao prebijanje za sada nepoznate osobe ili da ovome uputi izvinjenje.

Kao građanin, želim da znam da li je bivši grdonačelnik zaista šurovao sa „zemuncima“.

Uz nepoznati identitet primarnog dobavljača polovnog stertera, za kog samo mogu osnovano da slutim da je jedan od zainteresovanih za unapred viđeno privatno-javno partnerstvo sa Subotica-transom, dokaz da je Maglai zaista bio saradnik “zemunaca” i da je planirao prebijanje neke osobe ostaje jedina tematska nepoznanica sa pomenute konferencije za medije na kojoj su gradonačelnik i direktor Subotica-transa izneli toliko neistina.

Ljubisavljavić je u međuvremenu promenio odnos prema javnosti i omogućio da se afera „Starter“ do kraja razreši.

Sada je Bakić na redu, da postupi kao, pretpostavimo, vrlo častan, temeljno obrazovan i očigledno uljudan čovek koji, ipak, nije stesan sav od dnevnopolitičke bukve.

2 thoughts on “Da li je Maglai bio saradnik Zemunskog klana?

  1. GOSPODIN MAGLAI JE TOLIKO POMAGAO LJUDIMA DA NI JEDAN GRADONAČELNIK NEĆE KAO ADVOKAT U BAJMOKU JE POMAGAO IZBEGLICAMA BEZ NAKNADE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *