JP „Subotica-trans“ vratilo sporni „starter“ zbog pritisaka javnosti i pretnji

Direktor JP „Subotica-trans, Dejan Ljubisavljević, izjavio je danas da je ovo preduzeće vratilo sporni „starter“ dobavljaču zbog pritiska javnosti i pretnji koje su upućene njemu i njegovoj porodici. Takođe, uprava preduzeća je utvrdila da su prilikom nabavke ovog uređaja potraživali jedan uređaj starije generacije, a da im je isporučen drugi.

„Nakon saznanja svih tih stvari, usled raznih pritisaka, vratili smo uređaj dobavljaču, da tako stvari vratimo na početni položaja, a sredstva će biti refundirana preduzeću“, naveo je Ljubisavljević novinarima na sednici Skupštine grada, prenosi sajt Magločistač.

Na pitanje, ko je napravio grešku, Ljubisavljević je rekao da će sve biti ispitano, zato što je to zatražio, između ostalog, i gradonačelnik Subotice.

„Videćemo gde i zašto je nastala zabuna i podneti odgovarajući disciplinski postupak, ako bude bilo potrebno“, kazao je.

On je za skupštinskom govornicom rekao i da lično trpi pritiske zato što je hteo da menja određene stvari u ovom preduzeću.

„U mojim prostorijama je bio pripadnik MUP-a. Dobio sam pretnje, a neke od njih su se i ostvarile“ jer je, kako je naveo za govornicom, batine ispred škole dobio i njegov sin.

Prema njegovim navodima, deo problema oko multifunkcionalnog uređaja nastali su zbog grupe zaposlenih u ovom preduzeću, a da su od momenta davanja otkaza predsedniku Udruženja vozača, počele i pretnje koje je doživeo u svojoj kancelariji.

„Mnogo toga je u firmi trebalo srediti i dovesti u ispravno stanje, što su bile posledice nekog ranijeg rada u preduzeću, pa je tako 10 autobusa, koji su bili u upotrebi tokom 12 godina, sada povučeni iz saobraćaja jer se ispostavilo da nisu ispravni. Bilo je i sukoba interesa, deviznih dnevnica, rađene su nabavke ovih autobusa koji nisu smeli da se stavljaju u saobraćaj, i zbog toga je sve ovo i nastalo“, objasnio je Ljubisavljević.

Na pitanje novinara, da li će nabavljati drugi „starter“, naveo je da hoće, zato što im je ovakav multifunkcionalan uređaj potreban za funkcionisanje preduzeća.

Nabavka spornog „startera“ za potrebe JP “Subotica-trans”, usledila je nakon što je “Dunav osiguranje” krajem septembra 2022. godine preusmerilo bespovratna sredstva u iznosu od milion dinara na račun ovog preduzeća, a na osnovu Ugovora o korišćenju sredstava preventive.

Magločistač

3 thoughts on “JP „Subotica-trans“ vratilo sporni „starter“ zbog pritisaka javnosti i pretnji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *