Komšije mesecima upozoravale na pse koji su juče napali decu

Jedna od fotografija koje su građani uz obaveštenja slali gradskim službama.

Psi preduzetnika Gorana Bustruca krajem prošle godine napali 88-godišnju staricu Anu Čisar koja im je jedva umakla

Branko M. Žujović

Preduzetnik Gorana Bustruca (59) koji ima kafić u Ulici Nikole Kujundžića vlasnik je para malinoa koje su juče napale decu, a njegove komšije su, osim što se godinama žale na buku iz njegovog ugostiteljskog objekta, od oktobra prošle godine nadležne upozoravale na činjenicu da su psi pušteni, ali niko do juče, kada su oduzeti vlasniku, nije ništa preduzeo.

Jedan od imejlova prosleđenih gradskim inspekcijskim službama.

Pomenuti par pasa krajem prošle godine napao je na ulici staricu Anu Čisar koja živi u susednoj, Preradovićevoj ulici.

– Vraćala sam se iz mesare, bilo je pre podne. Psi su nasrnuli na mene. Srećom, nisam pala na trotoar jer su me prosto odgurali i ja sam se naslonila na nešto, zid ili banderu, zaista sam bila prestravljena. Srećom, u tom trenutku, naišla je bila žena na biciklu. Ona im je privukla pažnju, pa su me ostavili, srećom bez značajnijih poverda. Ubrzala sam hod i došla do svoje kapije, kada sam primetila da žene više nema, a psi režeći trče ka meni. Ušla sam u dvorište u poslednji čas – rekla je Ana Čisar.

Stanari zgrada u Ulici Nikole Kujundžića kažu da vode sada već višegodišnju borbu da prestane, s vremena na vreme preglasna muzika iz kafića koji drži vlasnik ovih pasa, ali i da od oktobra prošle godine pišu gradskim inspekcijama, gradonačelniku i ostalim službama, ali da niko od njih do juče nije reagovao.

Još jedan imejl koji su građani prosledili gradskim inspekcijskim službama.

Kao dokaz za svoje tvrdnje, stanari su redakciji dostavili kopije imejlova koji su upućivani Sekretarijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Stanari kažu da je jednom do sada izlazila ekipa JKP “Čistoća i zelenilo”, ali da su se vratili bez pasa nakon polusatnog razgovora sa G. B.

Stanari kažu da su ukazivali na par puštenih malinoa i posredstvom društvenih mreža, te da je za njih značajan deo javnosti znao, ali da su nadležni reagovali tek nakon što su psi juče napali decu.

Stanari dodaju da su pomenuti psi u najmanje dva navrata došli u priliku da napadnu decu u njihovoj ulici, ali da su teže posledice izbegnute jer su roditelji bili sa mališanima.

Konkretno, kaže jedna od komšinica, jedan do roditelja stavljao je dete u kola, kada su naleteli psi koji su dečaka zamalo ujeli za ruku.

Podsetimo, policija je juče saopštila da su psi pedesetdvogodišnjeg Subotičanina bili neadekvatno obezbeđeni, te da su, pobegavši, u dvorištu jednog od predškolskih objekata napali četvorogodišnje dete, a nakon ovog incidenta lakše su povredili još troje dece koja su se vraćala iz škole.

Nakon ovih incidenata, komunalna milicija i radnici azila za pse pronašli su pse i oduzeli ih, a protiv osumnjičenog, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, policija će podneti krivičnu prijavu.

Stanari zgrade u Ulici Nikole Kujundžića tvrde da od januara čekaju na prijem kod gradonačelnika zbog problema sa puštanjem preglasne muzike i pasa puštenih na ulicu, ali da ih gradonačelnik do danas nije primio, kao i da su se ovim povodom obraćali medijima koji su odbili da objave slike pasa.

One thought on “Komšije mesecima upozoravale na pse koji su juče napali decu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *