Direktor dobavljača tvrdi da je procedura vraćanja „startera“ okončana u ponedeljak

Miloš Vučković, direktor niške firme „Srndak“, koja je novembra prošle godine, kao posrednik, prodala „starter“ P-12 Javnom preduzeću „Subotica-trans“ po ceni od 1.970.411,60 dinara, iako ovaj uređaj u maloprodaji ne košta više od sedamdesetak hiljada dinara, imejlom je danas obavestio našu redakciju da je zakonom propisana procedura vraćanja pomenutog uređaja okončana u ponedeljak i da njegova firma više nema nikakvih zakonskih obaveza prema subotičkom autoprevizniku.

Podsetimo, nakon što je suočen sa otkrićima naše redakcije da u maloprodaji „starter“ košta neuporedivo manje, da ne postoji ugovor o kupovini pomenutog startera, kao i da ne postoji pisana garancija koju inače proizvođač odobrava uz novi uređaj, te da je postupak javne nabavke sproveden uz niz očiglednih propusta, direktor Subotica-transa Dejan Ljubisavljević je početkom prošle nedelje, u intervjuu koji nam je dao, izjavio da je uređaj vraćen dobavljaču i da je ostvaren povrat finansijskih sredstava.

Ljubisavljević je potom, tokom zasedanja gradske skupštine prošlog četvrtka, rekao da je uređaj vratio zbog pritiska javnosti i pretnji upućenih njemu i njegovoj porodici, nakon čega je televizija N1 objavila audio snimak na kom se Ljubisavljević čuje kako uredniku našeg sajta, Branku M. Žujoviću, predlaže da „stavi tačku“ na čitav slučaj i da će mu se u tom slučaju „pošteno revanširati“.

Ljubisavljević je Branku M. Žujoviću rekao da novac ipak još uvek nije stigao na račun Subotica-transa i da će, kada novac pristigne na račun, o tome obavestiti našu redakciju, što još uvek nije učinio.

Javnost Subotica ostala je uskraćena za informaciju o primarnom dobavljaču preplećenog uređaja, jer je firma „Srndak“ formalno učestvovala u procesu javne nabavke, ali suštinski kao posrednik za rabat u iznosu od nešto manje od pedeset hiljada dinara. Vučković identitet primarnog prodavca uređaja Subotica-transu nije želelo da obelodani, dodajući da bi u tom slučaju morao da obelodani sve.

Gradska kuća se do danas nije oglašavala povodom vraćanja uređaja i postupaka direktora Ljubisavljevića.

Iz pouzdanih izvora u kabinetu gradonačelnika Stevana Bakića nezvanično saznajemo da je gradonačelnik juče održao sastanak sa nekima od zaposlenih u Subotica-transu.

One thought on “Direktor dobavljača tvrdi da je procedura vraćanja „startera“ okončana u ponedeljak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *