Fakture konačno demantuju gradonačelnika i direktora

Među računima, na osnovu kojih je Subotica-trans dobio povrat sredstava od Dunav osiguranja na ime preventive, nema ni pomena o “starteru”

Među dvadeset računa, izdatih krajem 2021. i tokom prve polovine 2022. godine, na osnovu kojih je Subotica-trans septembra prošle godine potpisao sa Dunav osiguranjem ugovor o korišćenju sredstava preventive, nema ni pomena o “starteru”, uređaju kupljenom po višestruko većoj ceni od niškog preduzeća “Srndak”, pa vraćenom isporučiocu nakon što je naš sajt pred javnost izneo sve detalje ove afere.

Podsetimo, gradonačelnik Strevan Bakić i direktor Subotica-transa Dejan Ljubisavljević najpre su saopštili da je “starter” bio donacija Dunav osiguranja, a potom da je kupljen sredstvima preventive dobijenim od Dunav osiguranja, iako je pomenuti uređaj kupljen u novembru, a ugovor o preventivi potpisan u septembru prošle godine.

Naša redakcija je, na osnovu Zakona o slobodnom priostupu informacijama od javnog značaja, 6. aprila od Subotica-transa zatražila sve račune koji se odnose na ugovor o preventivi sa Dunav osiguranjem.

Odgovor Subotca-transa, sa kopijama svih računa, stigao je 24. aprila i u njemu nema ni pomena o “starteru”.

Sudeći prema zvaničnom odgovoru Subotica-transa, sredstva preventive od Dunav osiguranja dobijena su na osnovu računa koje su subotičkom prevozniku ispostavili: Todorović d. o. o. iz Kragujevca, Dom zdravlja Subotica (7 računa), Alarm sistems iz Beograda (9 računa), Vikont vektor iz Beograda (2 računa) i Vatrogasni savez Subotice.

Među računima se nigde ne pominje niški “Srndak”, ni kupovina “startera”.

Odgovor Subotica-transa predstavlja konačan demanti tvrdnji gradonačelnika Stevana Bakića i Dejana Ljubisavljevića koji su, iako je sporni uređaj kupljen u postupku javne nabavke, najpre tvrdili da je “starter” bio donacija Dunav osiguranja, a potom da je kupljen na osnovu ugovora o preventivi.

Istini za volju, Ljubisavljević je u intervjuuu našem sajtu priznao da je sporni uređaj novembra prošle godine kupljen “ušteđenim sredstvima Subotica-transa”, a ne Dunav osiguranja, kako su on i Bakić prvobitno tvrdili.

Na nadležnim organima je sada da utvrde kako se među računima u članu 1 pomenutog ugovora našla fantomska “ponuda 0511/2022” koja u trenutku potpisivanja ugovora uopšte nije bila realizovana, odnosno realizovana je tek dva meseca nakon potpisivanja ugovora.

Kompletna dokumentacija afere “Starter”, uključujući račune na osnovu kojih je Subotica-trans potpisao ugovor o preventivi sa Dunav osiguranjem, uskoro će biti objavljena na blogu urednika našeg sajta Branka M. Žujovića koji se nalazi na adresi Zujovic.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *